fadeInDown

Кирил Василев

ХМЦ АД

„ХМЦ АД"е водеща компания в областта на производството и търговията със строителни стомани. Основана е през 1990 като Събирателно Дружество „Хелиос – Пловдив – Василев и Сие”. От 20 години компанията е активен участник на местния и международни пазари. През 2006 г. в следствие на бързите темпове на развитие и стремеж към модернизация, събирателното дружество се разделя на две независими компании – едната от които е „ХМЦ АД".

Дейността на компанията на територията на България се осъществява, чрез търговски офиси и производствени бази в Пловдив, София, Бургас, Свищов и Гоце Делчев.

Централният склад в Пловдив се разпростира на 30 000 m2 площ, половината от която закрита и предлага над 250 различни вида метални продукти.

В продуктовото разнообразие силно присъствие имат производствата на заварени мрежи и горещо валцовани профили – шини (10/3 до 25/4), квадрати (6x6 до 12x12), "L" и "Т" профили.

„ХМЦ АД " е сред най-големите търговци на арматурно желязо и важен производител на арматурни заготовки – надежден доставчик за редица строителни фирми. Производствената единица с площ над 5 000 м2, осигурява месечен капацитет от 2000 тона.

Топ приоритет за компанията е производството на метални конструкции.

За повече информация посетете сайта: www.hmcbg.com