Представител на NxG Bulgaria– с отличие за постижения в областта на правото!

"Новата генерация: Юристите“. На 14 юли за първи път в България младите прависти бяха публично почетени за своите професионални заслуги. Инициативата, поета от в. „Стандарт“, събра на едно място елита на правния свят, за да отличи най-успешните специалисти до 40 годишна възраст. В престижния конкурс се включиха 20 души от цялата страна, които получиха призове в четири категории. Събитието се проведе в „Огледалната зала“ в СУ„Св. Климент Охридски“ и бе посветено на 25-та годишнина от приемането на Конституцията на Република България от Седмото Велико народно събрание, обнародвана на 13 юли 1991г.
Представителя на NxG Bulgaria, която обединява младите представители на фамилните компании, членове на Сдружението - Виктор Гугушев работи в адвокатско дружество "Гугушев и партньори" и е консултант по корпоративно финансово и търговско право. Той беше избран за водещ експерт от Global Law Experts в категория "Корпоративни финанси 2016" и отличен за водещ експерт в категория "Значими постижения в корпоративното право - България 2015" от Corporate LiveWire Legal Awards. Виктор има и награда за особени заслуги - "Модел ООН".
Ние от FBN Bulgaria с гордост го поздравяваме и му пожелаваме още много лични и професионални успехи.

"МАНДЖУКОВ" ЕАД РАЗВИВА ШИРОКООБХВАТНА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

Г-н Петър Манджуков дари средства за изграждането на храм “Свето Преображение Господне” в пловдивския кв. „Тракия“. Отново с негови средства са възстановени пешеходните пътеки около училищата и детски градини и са монтирани светофари тип “бягащ пешеходец“, снабдени със слънчеви батерии и камери за видео-наблюдение в родния му град Пловдив.

Петър Манджуков и управляваните от него фирми развиват широка дарителска дейност в подкрепа на българската православна църква и духовност. Той лично е един от големите дарители за изграждането на православен храм “Рождество Христово” в столичния квартал “Младост”, на храм “Свети Първомъченик и Архидякон Стефан” в Южния парк, на храм “Успение на Пресвета Богородица” в курорта Пампорово, на катедрален храм “Св.Св. Кирил и Методий” в Ловеч, на храм “Св. Димитър” в с. Бресте, община Червен бряг. Петър Манджуков изгражда със собствени средства църквата “Свети апостоли Петър и Павел“ в манастира “Свети апостоли Петър и Павел” край София. Подпомага реставрацията на храм-паметника “Александър Невски” и на ротондата „Свети Георги” в София.

Петър Манджуков е и сериозен спонсор на българската култура и книжовност, меценат е на едни от най-големите български художници, писатели, хора на изкуството и спонсорира обучението на студенти в страната и чужбина.Той дарява над 4500 тома българска и световна класика на 56 български читалища, подпомага финансово театър “Николай Хайтов” гр. Смолян, Средното музикално училище за народни инструменти и пеене в с. Широка Лъка, фолклорния ансамбъл в с. Гела.Благодарение на неговата финансова подкрепа е осъществен преводът на английски език на книгата на Любомир Левчев “Ти си следващият”. Книгите “Българите - първите европейци” и “Руско-турската война от 1878 г.” на Божидар Димитров, както и спектакълът на формация “Театрален свят” по пиесата на Стефан Цанев “Адът - това съм аз” също виждат бял свят благодарение на Петър Манджуков.

Лично Петър Манджуков и семейството му подпомагат децата в неравностойно социално положение в детските домове в с. Стойките и в столичния кв. Драгалевци; болни, нуждаещи се от лечение в чужбина;

Петър Манджуков е основен спонсор в изграждането на медицински център за хора с увреждания и оборудването му с техника и медикаменти. За голямата си подкрепа на каузата за предоставяне на равни възможности на тези ощетени от природата хора, на 6 декември 2007 г. той е награден с „Ордена на благодарността за милосърдие” и е вписан в Златната европейска книга на корпоративните дарители, а от 10 декември 2007 г. детският департамент на Центъра за психологически изследвания носи неговото име.

Заслужено за своята щедрост и човечност Петър Манджуков е удостоен със званието «Посланик на добра воля» на Движението на хората с увреждания. Той е носител и на почетен приз «Човечност» на Центъра за психологически изследвания, както и на много други награди от неправителствени организации: «Сертификат за благодарност» от Националния ресурсен център за хора с увреждания – за оборудването на 3 детски кабинета; «Сертификат за голям принос» от Националната организация «Малки българи»; «Принос за равнопоставеност» за започване на първото реално трудово интегриране на хора със специални възможности; и др. Получил е и «Грамота за признателност» от Община Смолян за цялостно дарение за паметник на Николай Хайтов. Спонсор на Европейско рали за хора с увреждания «Сила за живот».

ФЕЪРПЛЕЙ ПРОПЪРТИС АДИСЦ Е ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА ЗА 2013

„ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ бе отличен като „Инвеститор на Годината" в сектор „Туризъм" 2013 г. за инвестицията си във „Ваканционно Селище Санта Марина". Почетнатата статуетка бе връчена на Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ, от Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката, по време на тазгодишните награди „Инвеститор на годината". На церемонията, състояла се на 5.2.2014 г. в „Шератон София Хотел Балкан", организаторите от Българската Агенция за Инвестиции наградиха най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през 2013 г.

Г-Н ДИМИТЪР СЪБКОВ - СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ПРИЕМ ИТАЛИАНСКОТО ПОСОЛСТВО В БУКУРЕЩ

Г-н Димитър Събков, Управител на ДАРС ЕООД беше специален гост на прием на италианското посолство в Букурещ, по повод представянето на нов продукт вино "Метаморфоза".

Специалното вино за ценители е съвместна разработка на г-н Марчези Антинори с г-н Халилууд. Г-н Халилууд е известен производител на вина и собственик на няколко винзавода.

Г-н Марчези Антинори е 26 поколение ръководител на фамилна компания основана през 1385 г.

Церемонията по представяне на виното е извършена в резиденцията на посланика на Италия в Букурещ, в присъствието на бизнесмени от Румъния, ръководители на търговски вериги, представители на Министерството на Отбраната, дипломати и др. Участието на фирма ДАРС е по повод отпечатването на етикета на представяния продукт в следствие на дългогодишното сътрудничество между заводите на г-н Халилууд и фирма ДАРС.

none

АДРЕС Е СУПЕРБРАНД ЗА ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ГОДИНА!

На 30.11.2009 г на официална церемония АДРЕС Недвижими Имоти традиционно беше отличен за най-силен бранд в сегмент недвижими имоти за 2009/2010 г.

АДРЕС бе обявен за Супербранд още в първата година на обявяване на наградите за България през 2006 г, а впоследствие беше отличен и през 2007 г. През 2008 г АДРЕС оглави класацията за Бизнес Супербранд.

Тази година независимо жури е определило 7 известни марки от имотния сектор, които са били подложени на онлайн гласуване и безспорен лидер е отново най-голямата българска агенция за имоти.

none

На снимката: Цветелина Тасева, Изпълнителен Директор на АДРЕС получава наградата.

АССИСТ ЕООД СТАНА НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА ЗА КАЧЕСТВО BOSEI

Наградата беше връчена на г-жа Дорина Добрева от министър Трайчо Трайков в присъствието на Председателя на БТПП Цветан Симеонов и посланика на Япония H.П. Цунехару Такеда.

Те поздравиха отличената компания за “постижения при въвеждането на добри практики от япоснкия мениджмънт и високо качество при изпълнението на концепцията за TQM в България”. Ассист ЕООД е специализирана в „спасяване на проекти”,

като ръководния й персонал е преминал курс по тотално управление на качеството в Япония.

Името на наградата идва от японски и означава "стремеж към звездите", или "стремеж към съвършеното качество". Подобни награди за качество се връчват на фирмите в Япония, ЕС и 16 други държави.

Наградата е учредена с подкрепата на Българо – японския икономически съвет към БТПП (БЯИС) и се присъжда за втори път на български предприятия, постигнали върхови резултати в практиката по тотално управление на качеството.

none

”АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ” И „АТАРО КЛИМА” С НАГРАДИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ "БАНКИ ИНВЕСТИЦИИ ПАРИ"

На 7 юни 2010 година на официална галавечеря бяха връчени наградите на VІІІ международно финансово изложение "Банки Инвестиции Пари".
Две от компаниите членове на Сдружениeто на фамилнния бизнес България бяха наградени а престижни отличия. За „Най-добра застрахователна компания на 2009” беше обявена „Алианц България”, а специална награда за „Най-конкурентоспособна компания за 2009", определена съвместно с Българската агенция за кредитен рейтинг, беше присъдена на „Атаро Клима" ЕООД.

„ИНТЕРСЕРВИЗ УЗУНОВИ” АД ПУСНАХА В ЕКСПЛОАТАЦИЯ СОЛАРЕН ПАРК С МОЩНОСТ 5 MWP.

На 10 май 2011 областният управител на Варна г-н Данчо Симеонов и г-н Красимир Узунов, откриха официално фотоволтаичен парк в землището на с. Равна гора, община Аврен.

Уникалният соларен парк с мощност 5 MWp. Стойността на модерната централа, която произвежда ток от слънцето, е 12млн.евро. Инвеститор във фотоволтаичния парк е "Интерсервиз Узунови” АД.

Компанията е използвала най-добрите доставчици на компоненти и най-модерната технология. Фотоволтаичните тънкослойни панели, които са монтирани на територия от 200 дка са произведени от SHARP Япония. Като едни от най-модерните разработки на технологичната компания, те имат способността да улавят слънчевите лъчи и при неблагоприятни метеорологични условия, като това гарантира непрекъснатост в производство на енергия. Директната връзка с мрежата средно напрежение ще се осигурява от произведените в Германия безтрансформаторни инвертори SMA.

Високото качество на реализацията на проекта се гарантира от световно признатата организация за контрол на качеството в сектора на възобновяемите енергийни източници TUV Rhеinland. Строителният надзор е поверен на SGS България, главен изпълнител на проекта е Соларпро ЕАД, а научната подкрепа при разработването и осъществяването на проекта е на Централната лаборатория за слънчева енергия и енергийни източници към БАН.

none