Семейният бизнес трябва да се гради с отговорност и морал във всяко едно отношение, с последователност и осъзнато чувство за принадлежност, което да се възпитава и у следващите поколения, наред с уважение и почит към семейните традиции и ценности.
Стефан Гугушев

Стефан Гугушев

Председател на УС/Президент на организация

Адв. Стефан Гугушев е високо квалифициран юрист с много години професионален опит. Основава „Гугушев и Партньори” след като натрупва опит в друга водеща българска правна кантора. Той притежава експертиза по широк кръг от правни въпроси – сливания и придобивания, корпоративното и търговско право, финансирания, енергетика, данъчно право и международно данъчно планиране. Посочен е като водещ адвокат от IFLR 1000 и Chambers & Partners като клиентите отбелязват неговите “изключителни професионални умения и висока ефективност.” Кантората "Гугушев и Партньори" има повече от 20 адвоката и юриста - експерти в множество сфери.

Адв. Стефан Гугушев е арбитражен съдия в Международния арбитражен съд, София, както и член на Борда на директорите на Сдружение „Ендевър България“ - подразделение на „Ендевър Глобъл“ – предприемаческо сдружение, опериращо в повече от 25 държави, член на борда на директорите на European Family Businesses - единствената организация представляваща нуждите на семейния бизнес в Европа през ЕС институциите.

За повече информация посетете сайта: www.gugushev.com 


Петър Манджуков

Петър Манджуков

Почетен председател на УС

Петър Манджуков е един от инициаторите за създаване на "Сдружение  на фамилния бизнес  –  България" през 2007 година. С решение на управителния съвет от 05 Април 2009, той е обявен за почетен председател на сдружението. Освен това, той е член на Управителния съвет на Италианска Търговска Камара в България и Председател на консултативния съвет към Българо-китайската търговска камара. През годините Петър Манджуков и семейството му развиват широка обществена и дарителска дейност, подкрепяйки както българската духовност, култура и книжовност, така и семейства в неравностойно положение и хора с увреждания. Неговото спомоществователство и заслуги са оценявани многократно. Петър Манджуков е удостоен с най-високия орден на Република България „Стара планина“ I-ва степен. Той е възведен и в званието Архонт на Пловдивска Света Митрополия, за ктиторство и съдействие в делото на Светата Пловдивска Епархийска църква и е обявен за почетен гражданин на Пловдив, за изключителните му дарителски заслуги с непреходна стойност и значение за развитието на родния си град и общината.

Петър Манджуков владее френски, английски и руски език. Женен, има трима сина и един внук.

За повече информация посетете сайта: www.petarmandjoukov.info 


д-р Христо Илиев

д-р Христо Илиев

Член на УС

Д-р Христо Илиев е председател на Съвета на директорите на AG Capital - водеща група в сферата на недвижимите имоти в България и Румъния. Холдингът включва 10 дружества, покриващи пълния спектър от дейности: инвестиции в офис и жилищни сгради, консултантски услуги във всички имотни сегменти и други. Групата има над 1000 служители в 25 града. В стратегията на AG Capital е създаване и поддържане на дългосрочни стратегически партньорства с лидери от световната индустрия, като Old Mutual Property, Apollo Global Management, IFC - The International Finance Corporation, Cushman & Wakefield, CLS Holdings, Luxury Portfolio International, Christie's International Real Estate и други.

Г-н Христо Илиев е почетен консул на Република Мавриций в България, член на борда на Endeаvor Bulgaria и член на Консултативния съвет на КРИБ. Участва активно и в Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), Young Presidents' Organization (YPO) и  Bulgaria City Club London. Той е предприемач с над 25 години опит в областта на недвижимите имоти, възпитаник на Harvard Business School, випуск OPM41 и притежава Докторска степен по икономика.

Г-н Илиев е един от основателите и председател на Сдружението с два мандата - от 2009 до 2014 г. През този период, броят на фирмите – членове се утроява, изгражда се международният му имидж и се създава Next Generation (групата на следващото поколение). В него членове са всички наследници на компании между 18 и 40 години, като целта на структурата е да създаде среда, в която младите хора да обменят ценен опит в предприемачески дух и се учредява фонд за развитие на младежки инициативи. В групата на Next Generation участват активно двамата му синове Теодор и Петър.


За повече информация посетете сайта: www.agcapital.bg 


Атанас Симеонов

Атанас Симеонов

Член на УС

Атанас Симеонов е собственик и управител на Компанията за услуги за сигурност VIP Security и собственик S Group България. Цялата му професионална кариера преминава в охранителния бранш. Започва работа в сектора още 19-годишен, а през 1999 г. заедно с баща си Трифон Симеонов основава VIP Security. Днес в компанията работят над 3000 души, което я прави една от най-големите и динамично развиващи се компании в сферата у нас. Г-н Симеонов е женен и има трима сина.

VIP Security е част от S Group България, която обединява водещи компании на българския пазар, опериращи в различни сектори на икономиката.

За повече информация посетете сайта: www.vipsecurity.bg


Атанас Рогачев

Атанас Рогачев

Член на УС

Г-н Атанас Рогачев е основател и собственик на Атаро Клима ЕООД. Компанията е  създадена през 1990 г. в гр. Пловдив , с основен предмет на дейност производство на висококачествени елементи за вентилационни инсталации. През годините фирмата се е утвърдила като известен и стабилен производител, надежден партньор за българския и чуждестранен бизнес.
За своята 24-годишна дейност на пазара Атаро Клима ЕООД е носител на множество отличия, които безусловно доказват професонализма на фирмения екип и качеството на предлаганите продукти и услуги. 

Г-н Рогачев е обявяван за „ Бизнесмен на Пловдив и региона” за 2000г., 2001г., 2002г. и 2004г. През 2012г. печели приза „Мениджър на Пловдив и региона”. Семейство Рогачеви са известни с обществената си дейност и социална отговорност и множеството каузи, които подкрепят.

За повече информация посетете сайта: www.ataro.bg 


Данета Желева

Данета Желева

Член на УС

Изпълнителен директор на Индустриален Холдинг България. Основната дейност на ИХБ е придобиване, оценка и продажба на участия в дружества, управление на дружества от портфейла, финансиране на дружествата, в които ИХБ участва. ИХБ е атрактивен за инвеститорите и поддържа имидж на една солидна и надеждна компания. ИХБ е петият приватизационен фонд по размер на набрания капитал в инвестиционни бонове и брой акционери от общо 81 приватизационни фондове лицензирани в България.

За повече информация посетете сайта: www.bulgariaholding.com 


Иван Радев

Иван Радев

Член на УС

„Р И КО” ООД е семейна инвестиционна компания за дялово участие. Директно и индиректно „Р И КО” ООД притежава мажоритарно или асоциирано дялове и акции в общо 30 дружества в сферата на финансите, индустриалното оборудване и строителна техника, недвижимата собственост, енергетиката, речния круизен туризъм. Най- големите от тях са „Юнион Груп " АД, „Юнион Електрик" ЕАД, „Юнион Пропърти" ЕАД, „Дунав Турс" АД и „Евромаркет Груп” АД.

За повече информация посетете сайтовете: www.uniongroup.bg  www.euromarket.bg

 


Динко Динев

Динко Динев

Член на УС

"Диневи Груп” е създадена през 1989 год. и е специализирана в изготвянето на инвестиционни проекти, свързани с проектиране, строителство и продажба на луксозни вили, хотели и жилищни комплекси. Комплекси с марката „Диневи” има в Свети Влас, Слънчев бряг, Пампорово, Бургас, Мамая – Румъния и др. Компанията има свои представителства в Мюнхен, Лондон, Дъблин, Киев, Рига, Москва, Варшава и др. Собственици на компанията са Г-н Динко Динев и Г-н Йордан Динев. През всичките тези години бизнес намеренията на компанията се насочват в редица други области – като яхтен бизнес, рента кар услуги, турооператорска дейност, развлекателен бизнес, селското стопанство, с тази цел се създадоха множество дъщерни фирми на „Диневи Груп”, като: „Венид Яхт” ООД, „Венид Кар” ООД, „Венид Мениджмънт Груп” ООД, „Лагуна Турс” ООД, „Венид Агро” ООД и др.

За повече информация посетете сайта: www.dineviandco.com 


Юлиян Инджов

Юлиян Инджов

Член на УС

ИСА 2000 ЕООД е една от големите и най-динамично развиващите се строителни компании на територията на България.
Фирмата се налага на пазара благодарение на доброто качество и кратките срокове на работа, дължащи се на високо квалифициран технически и изпълнителски състав.
ИСА 2000 ЕООД се ориентира адекватно към индивидуалните изисквания на своите клиенти благодарение на тясното си сътрудничество с тях, както в строителството, така и в производството. Като такава, компанията предлага цялостни решения в областта на високото, хидро-техническото и инфраструктурното строителство, недвижимите имоти, добива на инертни и производството на строителни материали. Обхватът на дейностите на фирмата се простира от консултантство, проектиране и финансиране до готово за експлоатация строителство, поддръжка и управление.

За повече информация посетете сайта: www.isa2000.bg 


Виктор Гугушев

Виктор Гугушев

Президент на FBN NextGen

Адв. Виктор Гугушев е високо квалифициран юрист с фокус върху търговско и данъчно право. Присъединява се към  „Гугушев и Партньори” преди близо 10 години след като завършва университета Queen Mary в Лондон. Той притежава експертиза по широк кръг от правни въпроси – сливания и придобивания, корпоративното и търговско право, финансирания, данъчно право и международно данъчно планиране. От 2018 година заема поста Партньор в кантората "Гугушев и Партньори". Дружеството  има 20 + адвокати и юристи - експерти в множество сфери.

Адв. Виктор Гугушев е Президент на Младежката Структура на FBN - Next Generation от 2017 година и в първите 6 месеца на мандата си спечели конкурса за домакинство на Световната Среща на FBN-I NextGen през 2020 година.

За повече информация посетете сайта: www.gugushev.com 


Иван Стайков

Иван Стайков

Вицепрезидент на FBN NextGen

Г-н Иван Стайков е второ поколение в семейния бизнес на фамилията и към момента управител на ГЕД ЕООД. Основана през 1992 година като малко студио за предпечат, днес компанията е надежден партньор с богата продуктова гама, като свидетелство за това са многото ни дългогодишни клиенти, на които благодарим за бизнеса и доверието. Основни сфери на дейност: Дизайн и професионален предпечат; Дистрибуция на оборудване, софтуер и консумативи, инсталация, гаранционна и следгаранционна поддръжка; Решения за управление на документи. Компанията носи призове като: Търговец на годината за 2012 г., сребърен медал на Drupa 2012, Kodak Best Professional Partnership от 2008 г. и много други.

Г-н Иван Стайков е Вице-Президент на Младежката Структура на FBN - Next Generation вече втори мандат (от 2014 година). В началото на 2018 се пребори за един от най-големите успехи на организацията - победа на конкурса за домакинство на Световната Среща на FBN-I NextGen през 2020 година.

За повече информация посетете сайта: www.gedbg.com