Семейният бизнес трябва да се гради с отговорност и морал във всяко едно отношение, с последователност и осъзнато чувство за принадлежност, което да се възпитава и у следващите поколения, наред с уважение и почит към семейните традиции и ценности.
Стефан Гугушев

Стефан Гугушев

Член на УС

Адв. Стефан Гугушев е висококвалифициран юрист с дългогодишен професионален опит. Основава „Гугушев и Партньори”, след като натрупва опит в друга водеща българска правна кантора. Той притежава експертиза по широк кръг от правни въпроси – сливания и придобивания, корпоративното и търговско право, финансирания, енергетика, данъчно право и международно данъчно планиране. Посочен е като водещ адвокат от IFLR 1000 и Chambers & Partners, като клиентите отбелязват неговите “изключителни професионални умения и висока ефективност.” Кантората "Гугушев и Партньори" има екип от повече от 20 адвоката и юриста - експерти в различни сфери.

Адв. Стефан Гугушев е арбитражен съдия в Международния арбитражен съд, София. Той е член на Борда на директорите на „Ендевър България“ - подразделение на „Ендевър Глобъл“ – предприемаческо сдружение, опериращо в повече от 25 държави. Адв. Гугушев е член на борда на директорите на European Family Businesses - единствената организация, представляваща интересите на европейския семеен бизнес пред институциите на ЕС.

За повече информация, посетете сайта: www.gugushev.com 


Петър Манджуков

Петър Манджуков

Председател на УС/Президент на организация

Петър Манджуков е един от инициаторите за създаване на "Сдружение  на фамилния бизнес  –  България" през 2007 г. С решение на управителния съвет от 5 Април 2009 г., той е обявен за Почетен председател на сдружението. Г-н Манджуков е член на Управителния съвет на Италианската търговска камара в България и Председател на консултативния съвет към Българо-китайската търговска камара. През годините, Петър Манджуков и семейството му развиват широка обществена и дарителска дейност, подкрепяйки както българската духовност, култура и книжовност, така и семейства в неравностойно положение и хора с увреждания. Неговото спомоществователство и заслуги са оценявани многократно. Петър Манджуков е удостоен с най-високия орден на Република България „Стара планина“, I-ва степен. Той е възведен в званието Архонт на Пловдивска Света Митрополия за ктиторство и съдействие в делото на Светата Пловдивска Епархийска църква. Заради изключителните му дарителски заслуги с непреходна стойност и приносът за развитието на неговия роден град и община, г-н Манджуков е обявен за почетен гражданин на Пловдив.

Петър Манджуков владее френски, английски и руски език. Женен, има трима сина и един внук.

За повече информация, посетете сайта: www.petarmandjoukov.info 


д-р Христо Илиев

д-р Христо Илиев

Почетен председател на УС

Д-р Христо Илиев е председател на Съвета на директорите на AG Capital - водеща група в сферата на недвижимите имоти в България и Румъния. Холдингът включва 10 дружества, покриващи пълния спектър от дейности: инвестиции в офис и жилищни сгради, консултантски услуги във всички имотни сегменти и други. Групата има над 1000 служители в 25 града. В стратегията на AG Capital е създаване и поддържане на дългосрочни стратегически партньорства с лидери от световната индустрия, като Old Mutual Property, Apollo Global Management, IFC - The International Finance Corporation, Cushman & Wakefield, CLS Holdings, Luxury Portfolio International, Christie's International Real Estate и други.

Г-н Христо Илиев е почетен консул на Република Мавриций в България, член на борда на Endeаvor Bulgaria и член на Консултативния съвет на КРИБ. Участва активно и в Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), Young Presidents' Organization (YPO) и  Bulgaria City Club London. Той е предприемач с над 25 години опит в областта на недвижимите имоти, възпитаник на Harvard Business School, випуск OPM41 и притежава докторска степен по икономика.

Г-н Илиев е един от основателите и председател на Сдружението с два мандата - от 2009 до 2014 г. През този период, броят на фирмите-членове се утроява, изгражда се международният му имидж и се създава Next Generation (групата на следващото поколение). В него членове са всички наследници на компании между 18 и 40 години, като целта на структурата е да създаде среда, в която младите хора да обменят ценен опит в предприемачески дух и се учредява фонд за развитие на младежки инициативи. В групата на Next Generation участват активно двамата му синове Теодор и Петър.


За повече информация, посетете сайта: www.agcapital.bg 


Атанас Симеонов

Атанас Симеонов

Почетен председател на УС

Атанас Симеонов е собственик и управител на компанията за услуги за сигурност "VIP Security" и собственик "S Group България". Цялата му професионална кариера преминава в охранителния бранш. Започва работа в сектора още 19-годишен, а през 1999 г. заедно с баща си Трифон Симеонов основава "VIP Security". Днес в компанията работят над 3000 души, което я прави една от най-големите и динамично развиващи се компании в сферата у нас. Г-н Симеонов е женен и има трима сина.

"VIP Security" е част от "S Group България", която обединява водещи компании на българския пазар, опериращи в различни сектори на икономиката.

За повече информация, посетете сайта: www.vipsecurity.bg


Атанас Рогачев

Атанас Рогачев

Почетен председател на УС

Атанас Рогачев е основател и собственик на "Атаро Клима" ЕООД. Компанията е създадена през 1990 г. в гр. Пловдив, с основен предмет на дейност производството на висококачествени елементи за вентилационни инсталации. През годините фирмата се е утвърдила като известен и стабилен производител, надежден партньор за българския и чуждестранен бизнес.
За своята 24-годишна дейност на пазара, "Атаро Клима" ЕООД е носител на множество отличия, които безусловно доказват професонализма на фирмения екип и качеството на предлаганите продукти и услуги. 

Г-н Рогачев е обявяван за „ Бизнесмен на Пловдив и региона” за 2000 г., 2001 г., 2002 г. и 2004 г. През 2012 г. печели приза „Мениджър на Пловдив и региона”. Семейство Рогачеви е известно със своята обществена ангажираност, социална отговорност и подкрепа на множество значими каузи.

За повече информация, посетете сайта: www.ataro.bg 


Данета Желева

Данета Желева

Почетен председател на УС

Данета Желева е изпълнителен директор на "Индустриален Холдинг България". Основната дейност на компанията е придобиване, оценка и продажба на участия в дружества, управление на дружества от портфейла, финансиране на дружествата, в които холдинга участва. "Индустриален Холдинг България" е атрактивен за инвеститорите и притежава репутация на солидна и надеждна компания. Холдингът е петият приватизационен фонд по размер на набрания капитал в инвестиционни бонове и брой акционери от общо 81 приватизационни фондове, лицензирани в България.

За повече информация, посетете сайта: www.bulgariaholding.com 


Иван Радев

Иван Радев

Почетен председател на УС

Иван Радев управлява „Р И КО” ООД - семейна инвестиционна компания за дялово участие. Директно и индиректно, „Р И КО” ООД притежава мажоритарно или асоциирано, дялове и акции в общо 30 дружества в сферата на финансите, индустриалното оборудване и строителна техника, недвижимата собственост, енергетиката, речния круизен туризъм. Най-големите от тях са „Юнион Груп" АД, „Юнион Електрик" ЕАД, „Юнион Пропърти" ЕАД, „Дунав Турс" АД и „Евромаркет Груп” АД.

За повече информация, посетете сайтовете: www.uniongroup.bg и www.euromarket.bg

 


Динко Динев

Динко Динев

Почетен председател на УС

Динко Динев представлява в FBN-Bulgaria "Диневи Груп”. Създадена през 1989 г., компанията е специализирана в изготвянето на инвестиционни проекти, свързани с проектиране, строителство и продажба на луксозни вили, хотели и жилищни комплекси. Комплекси с марката „Диневи” има в Свети Влас, Слънчев бряг, Пампорово, Бургас, Мамая – Румъния и др. Компанията има свои представителства в Мюнхен, Лондон, Дъблин, Киев, Рига, Москва, Варшава и др. Собственици на компанията са Динко Динев и Йордан Динев. През дългите години на съществуване, бизнес намеренията на компанията се насочват в редица други области – яхтен бизнес, рента-кар услуги, турооператорска дейност, развлекателен бизнес, селско стопанство. С тази цел са създадени множество дъщерни фирми на „Диневи Груп” - „Венид Яхт” ООД, „Венид Кар” ООД, „Венид Мениджмънт Груп” ООД, „Лагуна Турс” ООД, „Венид Агро” ООД и др.

За повече информация, посетете сайта: www.dineviandco.com 


Юлиян Инджов

Юлиян Инджов

Почетен председател на УС

Юлиян Инджов е сред основателите на "Сдружение на фамилния бизнес - България". Той е строителен инженер по образование и собственик на "ИСА 2000", в чието управление активно участват и представителите на второто поколение.

"ИСА 2000" е семейна компания, специализирана в изграждането на инфраструктурни проекти. През последните пет години заема място сред първите десет най-големи фирми в строителния бранш. Обхватът на нейните дейности се простира от консултиране, проектиране и финансиране, до готово за експлоатация строителство, поддръжка и управление.

За повече информация, посетете сайта: www.isa2000.bg 


Виктор Гугушев

Виктор Гугушев

Президент на FBN NextGen

Виктор Гугушев е защитил магистратура по право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Направил всички специализации в своята магистърска програма. След образованието си в Алма Матер продължава повишаването на своята квалификация в Queen Mary University of London, където специализира “Корпоративни финанси”, “Несъстоятелност”, “Данъчно и банкова право”.

Виктор Гугушев понастоящем е партньор и част от корпоративния отдел на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, като последното печели през 2015 г. и 2017 г. награда за най-добра адвокатска кантора в България.
Виктор е носител на награда за „Водещ адвокат по корпоративни финанси за 2015 г.“ на Global Law Experts, както и носител на награда за „Най-добър млад експерт в областта на правото в България“ за 2016 г. и за 2018 г. Има редица допълнителни квалификации и публикувани няколко авторски статии.

В свободното си време обича да чете книги и да кара ски. Занимава се с редица обществени каузи и e Президент на Младежката Структура на FBN - Next Generation от 2017 г. През първите 6 месеца на неговия мандат NextGen - Bulgaria спечели домакинство на Световната Среща на FBN-I NextGen през 2020 г. Няколко пъти е канен като гост-лектор на млади студенти, в това число и пред студенти в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

За повече информация, посетете сайта: www.gugushev.com


Иван Стайков

Иван Стайков

Вицепрезидент на FBN NextGen

Иван Стайков е второ поколение в семейния бизнес на фамилията и понастоящем е управител на "ГЕД" ЕООД. Основана през 1992 г. като малко студио за предпечат, днес компанията е надежден партньор с богата продуктова гама, за което свидетелстват многобройните дългогодишни клиенти. Основните сфери на дейност са дизайн и професионален предпечат; дистрибуция на оборудване, софтуер и консумативи, инсталация, гаранционна и следгаранционна поддръжка; решения за управление на документооборота. Компанията носи призовете "Търговец на годината 2012 г.", сребърен медал на Drupa 2012, Kodak Best Professional Partnership от 2008 г. и много други.

Иван Стайков е вицепрезидент на младежката Структура на FBN - Next Generation вече втори мандат - от 2014 г. Спечеленото домакинство на Световната Среща на FBN-I NextGen през 2020 г. в оспорвана надпревара с Франция, е един от най-големите успехи на NextGen и на г-н Стайков като нейн вицепрезидент.

За повече информация, посетете сайта: www.gedbg.com