Сем. Драмови и "Камко" ЕООД

FBN Bulgaria

Какво е общото между козметиката, охлювите, Изтока и Запада? Верният отговор е “Камко“ – компанията-член на FBN Bulgaria, собственост на сем. Драмови!

За 30 години „Камко“ ЕООД си завоюва място сред водещите фирми в търговията с продукти от категориите козметика и парфюмерия в България и страните от региона на Централна и Източна Европа. Със собствен търговски екип и чрез голяма партньорска дистрибуторска мрежа в 65 страни на всички континенти, фирмата обслужва над 20 000 търговски обекта от масов до висок тип – хипермаркети, традиционни супермаркети, специализирани дистрибутори, аптеки, дрогерии и бюти специалисти – едновременно офлайн и онлайн.
Създадена през 1991 г. като малка търговска фирма от основателя Христо Драмов, днес за компанията работят всички членове на семейство Драмови и още над 100 служители.
Фирмата започва дейността си като вносител на продуктите на Unilever в България, а началото на партньорството с корейския гигант Adwin я прави първия дистрибутор на корейска козметика за страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и мост между козметиката на Изтока и Запада. „Камко“ притежава и правата за дистрибуция на световни марки като Ardell, Baylis and Harding, Brait, Carlos Moya, Corine de Farme, Duo, Farmskin, Marc Anthony, Maui, Nike, OGX, Purederm и Smile Makers.

Надежден производител
През годините „Камко“ увеличава своето пазарно проникване като стартира собствено производство на козметика и днес собствените марки на компанията са вече 6 и тя заема водещо място сред българските производители в тези категории.
Анти-ейдж козметиката с марката Victoria Beauty, произвеждана от „Камко“, съчетава ефeктивността на Изтока и иновативността на Запада. Парфюмните композиции с марката Aristea са дело на най-изтъкнатите носове от люлката на парфюмерията в Грас, Франция. А марката Standelli Professional позволява професионалния клас аксесоари и инструменти да бъде достъпен за всеки със стремеж към трайно качество.

Лидер в охлювната козметика в страните от Централна и Източна Европа
Безспорно най-добре наложената собствена марка на семейния бизнес на Драмови е Victoria beauty. Водещата линия продукти охлювна козметика вече е част от ритуала за ежедневна грижа за кожата на хиляди жени в страните от Централна и Източна Европа.
Гаранцията за нейното качество идва директно от био ферма за охлюви на „Камко“ в гр. Раковски. Фермата дава хуманен добив на охлювна слуз единствено за целите на козметичната индустрия и е първата по рода си в България и региона. С фермата семейната компания успява да направи най-скъпата козметика на Изтока достъпна за всяка жена, която търси най-добрата грижа. В съчетание със собствената дистрибуция, гаранцията за качество на продуктите с ценната съставка се удължава от фермата до магазина.

Устойчиво развитие
През последното десетилетие „Камко“ ЕООД се сертифицира по редица стандарти като GMP, ISO, SMETA, Fairtrade, RSPO, EcoCert. Тази гаранция за качество, дава благоприятни възможности и за производството на редица частни марки в козметиката на световно ниво, както и за продуктовото присъствие на най-голямата онлайн платформа за електронна търговия в света.
„Устойчивостта е в основата на нашето развитие и приноса ни към живота на планетата. Така освен привеждането на производството в съответствие с най-добрите практики, фабриката ни функционира със 100% енергия от собствени възобновяеми източници“, споделя създателя на семейния бизнес Христо Драмов.
Дългосрочната визия за устойчиво развитие на компанията се споделя от членовете на семейството, всички ангажирани в нейната работа – от съпругата на основателя Камила Драмова и от техните деца Иво, Станислав и Виктория.

Сем. Драмови членуват в „Сдружение на фамилния бизнес – България“ чрез семейната си компания „Камко“ ЕООД от 2018 г.

Повече за продуктите на „Камко“ ЕООД можете да научите на официалния сайт на компанията: www.camco.bg