Сем. Гугушеви и Адвокатско дружество "Гугушев и партньори"

FBN Bulgaria

Представяме на Вашето внимание сем. Гугушеви и Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, член на FBN България. 

Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ е основано през 2006 г. и от създаването си поставя своя фокус върху изграждането на екип от доказани правни експерти, чиито усилия са насочени към предлагането на правни услуги, прецизирани спрямо нуждите на клиента. Този подход доказва своята ефективност и понастоящем компанията е една от водещите правни кантори в България. Екипът предоставя широко портфолио от услуги на български и международни компании, банки, небанкови финансови институции, държавни институции и структури.

Вече повече от 15 години ключов за развитието на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ е принципът да разраства направленията, в които работи, като същевременно предлага на клиентите си индивидуално разработени, комплексни решения  с бутиково качество. Кантората има изключително богат опит в работата си с местни и чуждестранни клиенти, с които работи в редица направления като корпоративно и търговско право, сливания и придобивания, набавяне на финансиране и свързаните с него обезпечения, капиталови пазари, процесуално представителство, недвижими имоти, строителство и енергетика, данъчно право и данъчно планиране, интелектуална собственост и защита на данните, технологии и телекомуникации, трудово право, договорно право и други. 

Опитът и експертизата на екипа на АД „Гугушев и партньори“ е признат и многократно отличаван от редица правни авторитети както в България, така и в международен план. Днес, посредством своите партньори от PONTES the CEE lawyers и Lexwork International, сплотеният екип на кантората може да предложи на своите клиенти правно обслужване в над 120 световни мегаполиса в 45 юрисдикции по света. Кантората е единствената на Балканите член на The Law Society of England and Wales, а в България с гордост носи приза „Кантора на Годината“ за 2015 г. и 2017 г. 

Сем. Гугушеви се присъединява към общността на FBN Bulgaria през 2014 г. и всички поколения са активни в дейностите на организацията, обединени около идеята, че и  бизнесът, както семейството, трябва да държи в ядрото си взаимното уважение и отговорността към идните поколения. Семейството притежава и управлява още няколко фирми, действащи в сферата на счетоводни и данъчни услуги, туризъм, архитектура и строителство, както и енергетика в областта на възобновяемите източници, където осъществяват едни от най-големите енергийни проекти в България. Фокусът на усилията им винаги остава да развиват отговорен бизнес, насочен към устойчивото развитие на икономиката и обществото в България. 

Тези принципи са фундаментални и за Сдружението, ето защо то гласува доверие и поверява важни отговорности на представители на сем. Гугушеви от две поколения. През 2017 г. адв. Стефан Гугушев е избран за Председател на Управителния съвет на организацията, а през 2019 г. е избран и за член на Изпълнителния комитет на European Family Businesses. От своя страна, адв. Виктор Гугушев е президент на младежката структура FBN Bulgaria Next Generation от 2017 г. и понастоящем е един от основните двигатели в подготовката на предстоящата Световна среща на младежката организация, на която България ще бъде домакин през 2022 г. Енергичната работа на двамата доведе до единодушно решение на Общото събрание на Сдружението те да изпълнят свои втори тригодишни президентски мандати.

За клиентите и партньорите, които работят със сем. Гугушеви, правните съвети са само началото. Те получават оптимални решения и индивидуални съвети от професионалисти, за които човешкият потенциал е най-ценният капитал и най-стабилната инвестиция и този подход им носи успех в някои от най-големите сделки през последните години. 

Вижте повече за Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ на техния официален уебсайт: https://www.gugushev.com/