Сем. Рогачеви и фирма "Атаро Клима" ЕООД

FBN Bulgaria

Историята на „Атаро Клима“ ЕООД започва през 1990 г., когато Атанас Рогачев основава ЕТ АТАРО с първоначален екип от 6 служители. Основната дейност на компанията, оттогава и до днес, е изграждането на ОВК инсталации.

През 1996 г. компанията изгражда своя централен офис в Пловдив и първото от много производствени халета.

До ден днешен фирмата продължава непрестанно да се разраства, като вече има над 40 000 м² покрити производствени площи и осигурява работа на повече от 650 служители.

„Атаро Клима“ ЕООД има 7 офиси в България и оперира на територията на Англия, Нидерландия, Франция, Румъния и други държави. Годишният оборот на компанията за 2021 г. надвишава 80 млн. лв.

Вече над 30 години компанията е лидер в бизнеса с изграждане на сградни инсталации. В основата на успеха на „Атаро Клима“ е коректността към клиентите и принципът, че дадените обещания трябва да бъдат изпълнени.

Христо Рогачев, син на създателя на компанията и настоящ управител на дружеството, споделя: „В нашия бизнес многократната работа с един и същ инвеститор е честа практика и не можем да си позволим да не изпълним поет ангажимент или да не доставим обещан продукт или услуга на удовлетворяващо клиента ниво“.

Днес във фабриката оперират 11 различни производствени цеха - за въздуховоди, решетки, климатични камери, поръчкови изделия от листов материал, електротабла, дървообработване, коминни тела и др., простиращи се на над 40 000 м² покрити площи. Компанията обработва над 2000 тона стомана на година.

Логистиката на монтажните групи на „Атаро Клима“ е обслужвана от автомобилен парк от повече от 150 автомобили, бусове и камиони, както и личен автосервизен отдел, грижещ се за изправността на фирмените автомобили.

„Атаро Клима“ ЕООД членува в „Сдружение на фамилния бизнес – България“ от декември 2007 г. Семейство Рогачеви са част от историята на организацията – Атанас Рогачев е дългогодишен член на Управителния съвет, харизматична, уважавана личност със сериозни заслуги за популяризирането на Сдружението и привличането на много нови негови членове. В последните няколко години второто поколение в семейството в лицето на Христо Рогачев и съпругата му Елена Рогачева са изключително активни във всички инициативи на FBN Bulgaria.

Семейство Рогачеви са представени в Сдружението с най-много свои членове – регистрирани в базата данни на FBN Bulgaria са 18 членове на семейството от три поколения - вдъхновяващ пример за фамилна сплотеност и споделени ценности!

Вижте повече на официалния уебсайт на компанията: https://www.ataro.bg/