Девета официална вечеря за Деня на семейството

Девета официална вечеря за Деня на семейството
Разгледай галерията

Всяка фамилия е история! Всеки фамилен бизнес има своята история!

На 21 ноември, за 9та поредна година, Сдружението на фамилния бизнес- България, по традиция организира „Официална вечеря за деня на семейството“. Това е най-официалното събитие в календара на организацията, чиито основни цели са насочени към развитието и утвърждаването на фамилния бизнес в България. Вечерята ще се състои в хотел Хилтън, гр.София. Мотото на вечерята тази година беше:„Гласовете на историята – опит, мъдрост, традиции“!
Специални гости на събитието тази година бяха сем.Берета – фамилна компания в областта на оръжейното производство с над 500 г история, която е считана за един от най-старите бизнеси в света. По време на своето гостуване в страната ни, сем.Берета, сподели с нас феномена на оцеляването на фамилната компания повече от 5 века и какви са основните предизвикателства в управлението и. Тема на презентазията, която д-р Франко Гузали Берета представи на 22.11.2016 в Гранд хотел София беше: Как да поддържаме растежа и развитието на фамилния бизнес през поколенията!( Growth in family owned enterprise – how to make it successful through centuries?)
Вдъхновена от мъдростта, традициите и ценностите предавани от поколение на поколение, тази година инициативата, която стартита организацията е проект наречен :“Книга на фамилния бизнес- България“, с която книга ще покажем духа и ще започнем да пишем историята на фамилния бизнес в България, като поставим началото на една традиция- всяка година 10 фамилни компании да споделят своята история и да оставят своя отпечатък.
Убеждението, че - познавайки своите корени и история и уповавайки се на уроците на своите родители , следващото поколение ще има самочувствието да върви към едно по-устойчиво бъдеще, тази година, в навечерието на „Деня на християнското семейство“ предизвикателството, което Сдружението на фамилния бизнес отправи към своите членове е да споделят най-ценните уроци, които са научили от своите родители и ментори от една страна и да отправят своя житейски и бизнес съвет към децата си от друга.