Сем. Вълеви и фирма "Акватек"

FBN Bulgaria

Представяме на Вашето внимание сем. Вълеви и фирма "Акватек“ ООД, член на FBN България. 

Фирма „Акватек“ ООД проектира и изгражда басейни (в т.ч. олимпийски, полу-олимпийски, хотелски и фамилни такива), СПА центрове, аква паркове и фонтани вече 25 години. Пътят на предприемачеството за основателя на бизнеса инж. Валентин Вълев стартира с малки строителни обекти през 1994 г., преминава през изграждане на аква паркове и големи СПА центрове в цяла България, за да стигне до отворените врати на Европа, където вече не веднъж „Акватек“ е предпочитан партньор за изграждане на сложни водни съоръжения. 

Към 2021 г. фирма „Акватек“ се гордее със своите над 3000 съоръжения в България, Румъния, Гърция, Италия, Сърбия, Хърватия, Украйна, Молдова, Македония, ОАЕ. Доказателство за резултатите и начина й на работа  са и наградите, които получава през годините, сред които "Международна награда за иновация" от Европейската Спа Асоциация и Награда "Иновативна спа концепция" от Българския съюз по балнеология и спа туризъм.

Семейство Вълеви, в лицето на основателите на фирмата Валентин и Парашкева Вълеви, заедно с двамата им сина Димитър и Добромир, се присъединява към FBN Bulgaria още през 2012 г., включвайки се изключително активно в дейностите на организацията. Димитър Вълев, представител на второто поколение на семейството, е избран за президент на младежката структура на FBN Bulgaria и заема поста за периода 2014-2017 г. Понастоящем е деен член на организационния екип на предстоящата Световна среща на младежката организация, на която България ще бъде домакин през 2022 г.

Семейството притежава и управлява още няколко фирми, действащи в сферата на строителството и хотелиерството, с които оперира в България и в световен мащаб. В дейностите и развитието на всички тях участват вече две поколения, като младите лидери изключително активно поемат отговорността за по-нататъшно развитие на един все по-успешен бизнес модел с предоставяне на стойностни и качествени услуги в още по-широк мащаб. 

Клиентите и партньорите на компаниите, собственост на сем. Вълеви, се радват на персонално отношение, прецизност и безкомпромисно качество. А ние от FBN, се гордеем, че в нашето общество има хора като тях и „Акватек“, които успешно създават растеж за българската икономика, следвайки принципите на организацията за приемственост от настоящите към следващите поколения. “Искам да предам на моите три деца поне това, което са ми дали родителите ми – стабилен бизнес и, смея да твърдя, добро възпитание. Моите родители са взимали редица важни решения без колебание и са рискували. Сега е наш ред.“, споделя, в този ред на мисли, Димитър.

Вижте повече за „Акватек“ на техния официален уебсайт: https://www.aquatec-bg.com/