Сем. Захариеви и "ФеърПлей Интернешънъл" АД

FBN Bulgaria

ФеърПлей Интернешънъл АД е българска инвестиционна компания с 29-годишна история. Основана през 1993, днес тя е една от най-уважаваните компании и всепризнат лидер в строителството и инвестициите в недвижими имоти в България. В основата на философията на ФеърПлей стоят стремежът към иновации и непрекъснато усъвършенстване, създаването на по-добра среда за живот и развитие.

Компанията е основана от Марио и Анна Захариеви като строително-предприемаческа фирма, която бързо се разраства и утвърждава като водеща на пазара на жилищни имоти в София. През годините, ФеърПлей успешно полага началото на няколко нови за времето си в България модели на жилищно строителство като еднофамилните къщи в обособени комплекси, така наречените „apartment house” обекти с техните “serviced apartments” (апартаменти с осигурени почистване и поддръжка за дългосрочно наемане основно от чужденците в страната), както и затворените жилищни комплекси, които включват цялостно благоустройство и обекти за битови услуги.  С тези проекти, ФеърПлей още веднъж доказва своята съпричастност в осигуряване на висококачествено строителство и стремеж към подобряване на качеството на живота на клиентите си.

Днес ФеърПлей продължава активно да инвестира в строителството и управлението на жилищни сгради и комплекси от затворен тип, търговски центрове и паркове, логистични паркове, хотели, хотелски комплекси и ваканционни селища, бизнес сгради и земеделие. Под бранда FPI Hotels & Resorts, дъщерна компания на ФПИ управлява бутиковите хотели Арена ди Сердика и Кристъл Палас в София, СПА Ризорт Св. Иван Рилски в Банско, както и Ваканционно селище Санта Марина и Вива Маре Бийч Хотел в Созопол. Друга компанията, ФеърПлей Аграрен Фонд, управлява инвестициите на ФеърПлей в земеделието, които включват обработка на собствена и арендована земя, кравеферма и фуражопроизводство.

ФеърПлей е носител на множество отличия в сферата на недвижимите имоти и хотелиерството, а една от най-престижните е наградата на Международната федерация за недвижими имоти - FIABCI Prix d'Excellence в категория "Курорти" за изключителното Ваканционно селище Санта Марина в Созопол.   

Целта на компанията е да прави качествени инвестиции, поддържайки най-високи стандарти във всички сектори, в които ФеърПлей развива своята дейност. Стремежът към подобряване на заобикалящия свят е в основата на философията на компанията, а фундаментите на нейния успех са предприемаческият дух, новаторството, професионализмът, грижата за околната среда, отговорността, постоянството и, разбира се, екипът.

Семейство Захариеви, в лицето на основателите Марио и Анна Захариеви и второто поколение -  Милена Захариева, са едни от първите членове на „Сдружение на фамилния бизнес – България“ – семейството се присъединява към Сдружението още в годината на учредяването, през декември 2007 г. С решение на Общото събрание на организацията през октомври 2022 г. Милена Захариева е избрана за член на Управителния й съвет.

Повече за дейността на ФеърПлей Интернешънъл АД можете да научите на официалния сайт на компанията: https://www.fpi.bg/