16-та Световна среща на FBN Next Generation
Разгледай галерията

16-та Световна среща на FBN Next Generation

  • България

16-атата Световна среща на Family Business Network Next Generation е събитие, което ще се помни дълго от 150-те участници от цял свят!
В дните между 5 и 11 юни 2022 г. България беше домакин на гости от 40 държави от шест континента за незабравима седмица на срещи, пътувания, обмен на знания и идеи.

Възпрепятствано от COVID-пандемията, дълго отлаганото събитие най-сетне събра младите наследници на фамилни бизнеси от цял свят и щастливо съвпадна с 20-ата годишнина от създаването на световната младежка Next Generation общност, а мотото на 16-ата Световна среща - „Заедно сме силни!“ - имаше особено актуално звучене.

Три опознавателни пътувания по маршрути из цяла България предшестваха конферентната част на срещата. Българските домакини бяха организирали за своите гости както посещения на исторически и културни забележителности, така и на семейни бизнеси в цялата страна. Kings Road, Spiritual Journey и Farmville отведоха участниците в различни кътчета на страната, за да им покажат самобитната красота на България и възможностите за съвместен бизнес с успешни български семейни предприемачи.

Официалното начало на Световната NxG среща в София бе поставено от българския президент Румен Радев, който откри събитието, чиято реализация неизменно подкрепяше през петте години на подготовката му. В приветствието си към участниците президентът Радев акцентира на приноса на семейния бизнес за развитието на икономиката и за налагането на ценности, които могат да допринесат за преодоляването на днешните предизвикателства.

В утрото на 10-ти юни стартира конферентната програма на 16-атата Световна среща на FBN Next Generation, която включваше паралелни сесии по разнообразни теми с впечатляващи лектори –уважавани експерти и преподаватели, представители на успешни семейни компании, сред които и българския представител Христо Христов, изпълнителен директор на „Дарик Радио“.
Един от акцентите на деня беше дискусията с представителите на FBN Ukraine на тема „Украинското следващо поколение във време на война: да защитим бъдещето на идните поколения“.

16-атата Световна FBN NxG среща завърши с вечеря и парти, отбелязващи подобаващо 20-я рожден ден на младежката общност. Гледайте видеото, за съпреживеете тяхната радост от подновените срещи!

FBN Bulgaria благодари на своите членове, партньори и приятели за подкрепата на паметното събитие. Доказахме, че заедно сме силни, когато работим за значима кауза. Представихме достойно България и българските успехи, и можем да сме горди с постигнатото!