Дарението на FBN Bulgaria Сегашно и Следващо поколение за „Лекар на село“ бе предадено на екипа на проекта 

Дарението на FBN Bulgaria Сегашно и Следващо поколение за „Лекар на село“ бе предадено на екипа на проекта 
Разгледай галерията

В дните около Великден представители на двете младежки структури на Сдружението традиционно събираха средства за подпомагането на значима благотворителна кауза.
Тази година съпричастността на младите членове на FBN Bulgaria беше насочена към жителите на слабо населени райони, които от години страдат от липсата на медицинска услуга.

Благодарение на усилията и ентусиазма на доброволци от фондация „Практикум“, някои от тези хора най-после получават качествени здравни грижи. В рамките на техния проект „Лекар на село“ лекари и медици-специализанти имат за цел да прегледат хора в 10 труднодостъпни села в различни региони на България.
Великденската дарителска инициатива на FBN Bulgaria Now & Next Generation събра 4 600 лв. С половината от събраните средства от направените дарения беше закупено оборудване, което да улесни мобилните екипи при посещение на различни населени места: сгъваема и лесно преносима кушетка за прегледи и медицинска чанта за екипа, както и 10 комплекти апарат за кръвно и пулсоксиметър, които ще бъдат оставени за ползване в медицинските кабинети в посещаваните села.
С останалата част от събраната сума FBN Bulgaria финансира изцяло последната визита на екипа, която беше в с. Дагоново, обл. Белица. Там, в рамките на два дни (13 и 14 май), двама специалисти кардиолози от Сърдечносъдовия център на Аджибадем Сити Клиник Токуда извършиха прегледи на близо 70 жители на селото. 
Отзовалите се на поканата на екипа пациенти преминаха обстойна консултация на здравословното състояние, включваща измерване на кръвно налягане, пулс, кръвна захар, сатурация на кислорода в кръвта, ехография и електрокардиография.
Студентите, работещи като доброволци в инициативата, активно се включиха в прегледите, асистираха на лекарите и умело комуникираха с нуждаещите се от медицинска грижа пациенти. 

Президентът на FBN Bulgaria Сегашно поколение Иван Стайков, придружен от семейството си, се присъедини към медицинския екип в с. Дагоново, за да връчи дарението и да поздрави лекарите и местните жители.

В Галерията към публикацията ще намерите още снимки от посещението в Дагоново.