Христо Христов се срещна със студенти от Стопански факултет на Софийски университет

Христо Христов се срещна със студенти от Стопански факултет на Софийски университет

На 18 април т.г. главният изпълнителен директор на "Дарик Радио" Христо Христов беше лектор по предмета "Предприемачество и иновации" за третокурсници в бакалавърски програми на Стопански факултет.

Близо 30 студенти на проф. Десислава Йорданова се възползваха от възможността да разговарят с представителя на "Сдружение на фамилния бизнес - България" по широк кръг теми, възползвайки се от богатия му опит като предприемач и инвеститор.

Христо Христов е член на Борда на директорите на най-голямата организация за предприемачи - Endeavor, инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация «Международна награда на херцога на Единбург – България», ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, «Доверие - обединен холдинг» и компаниите «Кънвиниънс» (собственик на eBag), «Ейт Инвестмънтс» (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.    

В свободна, диалогична форма участниците в срещата обсъдиха както различните аспекти на предприемаческата дейност, така и препятствията и възможностите за младите хора да стартират и развиват успешно свои бизнес проекти. Не беше подмината и темата за навлизането на изкуствения интелект (AI) в бизнеса и ежедневието на съвременния човек, както и предизвикателствата пред опитите за неговото регулиране.