Коледната дарителска инициатива "Домашна грижа" на FBN Bulgaria Next Generation приключи успешно

Коледната дарителска инициатива

Традиционната Коледна благотворителна кампания на младежите на FBN Bulgaria отбеляза края на 2021 г. с ценна подкрепа за социална инициатива, насочена към самотни и болни възрастни хора.

Вече 20 години благотворителната организация „Каритас София“ реализира социалната услуга „Домашни грижи“ чрез свои малки екипи в няколко български градове, благодарение на което възрастни хора получават професионални здравни грижи, внимание и разбиране в своите домове.

В разгара на благотворителната кампания, партньорите на Сдружението Pravets Resort, чрез компанията собственик “Tера Тур Сервиз“ ЕООД, приеха поканата ни да подкрепят проекта на "Каритас София" и така благотворителната инициатива на FBN Следващо поколение събра дарения в размер на 13 950 лв.

Голяма част от събраните средства бяха използвани за закупуването на медицински консумативи и санитарни материали, необходими на екипите в ежедневната им работа с възрастните хора.
През декември на самотните възрастни бяха изпратени поздравителни картички за празниците, а екипите на "Каритас София" получиха малки подаръци в знак на благодарност за всеотдайната им работа. Снимките са запечатали трогателната радост на възрастните хора, както и срещите ни с техните "милосърдни ангели".