Новата Now Generation общност на FBN Bulgaria бе учредена на 2 април в Пловдив

Новата Now Generation общност на FBN Bulgaria бе учредена на 2 април в Пловдив
Разгледай галерията

20 представители на 14 семейни компании, членуващи в FBN Bulgaria станаха част от важно събитие за българската организация - учредяването на нова общност, призвана да обедини и представлява членове със сходен профил и интереси.

Новата Now Generation общност на Сдружението обхваща хора на възраст 30 - 50 години от следващо поколение, които вече имат водеща роля в бизнеса – семеен или собствен, но все още не са поели изцяло управлението и собствеността на фамилните си компании. Някои от тях вече не принадлежат на Next Gen-общността, а други, заради нарасналите отговорности в личен и бизнес план, имат нужда от своя специфична среда, която да отчита техните нови приоритети, интереси и ценности. 

Учредителната среща на общността на 2 април постави основите и формулира целите на новата структура.

Програмата на еднодневното събитие включваше официална Учредителна среща в предобедните часове, на която гости за кратка презентация беше представителя на BVCA (Bulgarian Private Equity and Venture Capital Association) Валери Петров. 

След съвместния обяд, част от участниците участваха в пробни шофирания на модели на Mercedes, организирани от Генералния партньор на FBN Bulgaria "Силвър Стар Моторс" ЕАД.
В следобедните часове участниците в събитието посетиха семейна компания „Профилинк“ ООД - член на Сдружението, където техен домакин беше Здравко Линкин. 
Домакин на съботната вечеря беше Атанас Георгиев от „Розаимпекс“, който посрещна своите гости в ресторант „Нобел“ на семейния хотел „Residence City Garden”.