Доброволческа акция на FBN Next Generation в столичния Зоопарк на 16 април 2022 г.

Доброволческа акция на FBN Next Generation в столичния Зоопарк на 16 април 2022 г.
Разгледай галерията

Миналата година в дните преди Великден дарителска инициатива на младите членове на FBN Bulgaria събра 1 500 лв., необходими за финансирането на подобрения в местообитанието на носатите мечета в столичната зоологическата градина.

Тази година, седмица преди Великден, младите хора се събраха за доброволческа акция по подготовката на терена за работа по разширяването на местообитанието на мечетата в Зоопарка.
В предобедните часове на 16 април (събота) ентусиастите заедно разчистиха пространството, като отрязаха и изнесоха сухи дървета и храсти.

Предстои реализиране на същинската част от разширението, след която симпатичните животинки ще се сдобият с подобрена среда, което включва и дървени къщички.

За безопасната работа на доброволците се погрижи компанията-член „Паладиум“ ЕООД, която осигури работни ръкавици, а заслужения обяд на участниците достави бистро
„Каристо“ – социално предприятие, което осигурява защитена заетост на хора от уязвими групи, а печалбата финансира социалните дейности на благотворителната организация „Каритас – София“.