Презентация на семейство Берета

Презентация на семейство Берета
Разгледай галерията

“Как да поддържаме растежа и развитието на фамилния бизнес през поколенията” беше темата на презентацията. Д-р Франко Гузали Берета и неговата съпругата Умберта Нюти Берета бяха специални гости на традиционната годишна „Официална вечеря за деня на семейството“ по покана на “Сдружението на фамилния бизнес в България”.

Най-тържественото събитие в календара на организацията се проведе под мотото “Гласовете на историята – опит, мъдрост, традиции!“.

“Нашата компания е с дългогодишна история. Всяко поколение е допринесло за нея с нови идеи, нови проекти. Аз и моят брат се стремим да продължаваме да развиваме нашия бизнес. Гледаме в бъдещето, за да може компания като “Берета” да се развива успешно.”, каза д-р Франко Гузали Берета, изпълнителен директор на компанията “Берета”, по време на презентация пред членове и гости на “Сдружението на фамилния бизнес в България”. “Най-важното за бизнеса е здравата работа и финансовата дисциплина. Това ни позволява вече толкова години да продължаваме да предлагаме доста широка продуктова гама, както и да инвестираме в модерни технологии, в обучението и развитието на нашите служители. Напредъка на компанията се случва органично, в контекста на естествената еволюция. Всичко се реализира чрез постоянни и непрекъснати действия.” сподели д-р Берета пред гостите на презентацията. Семейство Берета са собственици на един от най-старите фамилни бизнеси в света, създаден преди почти 500 години, като компанията е лидер в производството на спортни, ловни и професионални оръжия. По време на лекцията си д-р Франко Берета сподели с гостите на “Сдружението на фамилния бизнес” феномена на оцеляването на фамилната компания близо 5 века, която днес е управлявана от 15-о поколение Берета. Наследникът на Бартоломео Берета, създател на компанията за оръжия, разказа за основните предизвикателства в управлението на семейния бизнес и развитието на легендарната марка през годините. “Фамилният бизнес устоява във времена на криза, защото е много по-единен. Предизвикателствата пред него са бурното развитие на технологииите, които променят бизнес моделите. Семейният бизнес е гръбнакът на икономиката и е нещото, което вярваме, че трябва да се развива в България.”, коментира пред членовете и гостите председателят на Сдружението, Атанас Симеонов.