Галина Пейчева-Митева от „Тракия - РМ“ беше гост-лектор в Стопански факултет

Галина Пейчева-Митева от „Тракия - РМ“ беше гост-лектор в Стопански факултет

Повече от 30 студенти от бакалавърски програми на Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ посрещнаха на 25 април т.г. представител на „Сдружение на фамилния бизнес – България“.

Галина Пейчева-Митева от семейната компания-член на Сдружението „Тракия - РМ“ ЕООД гостува като лектор по предмета "Предприемачество и иновации", воден от проф. Десислава Йорданова.

Галина Пейчева–Митева e второ поколение в семейния бизнес, който е базиран в гр. Пловдив и е развиван понастоящем от Галина и нейните родители.

„Тракия - РМ“ ЕООД е специализирана в разнообразни бизнес области: изкопна и транспортна дейност; техническа и биологическа рекултивация; ВиК инфраструктурни обекти; строителство на екологични обекти; геоложки проучвания, сондажна дейност; земеделие; енергетика (фотоволтаични паркове).

Увлекателният разказ на г-жа Пейчева-Митева за предизвикателствата и мотивацията да създаваш и развиваш бизнес в сложни сфери, изискващи сериозни познания и инвестиции, даде на студентите полезен и различен поглед към предприемачеството.

Очаквано значителният предприемачески опит на Галина Пейчева-Митева провокира разнообразни въпроси и дискусии по широк кръг теми – за земеделския и енергийния бизнес, за европейските регулации и Зелената сделка, за жените в бизнеса и тяхната нарастваща роля в мениджмънта на компаниите, за отговорността на компаниите към служителите и местните общности.