Втори модул на Академия NXG България

Втори модул на Академия NXG България
Разгледай галерията

От 24 до 26 юни 2016 в морската ни столица гр.Варна, с много лятно и морско настроение премина и вторият модул на Академия NxG България.

Инициативата на Сдружението на фамилния бизнес – България е насочена към представителите на следващото поколение и цели създаването на една общност от млади хора, обединени от ценностите на фамилния бизнес. В събитието взеха участие около 20 представители на следващото поколение. Основна тема на модула беше: „Работа на NXG в семейния бизнес“.
Домакини на събитието бяха хотел Аква, собственост на сем.Вълеви (Акватек) и LZ Yachting (сем.Братоеви). Обединени около вярването, че едно от най-полезните и ценни неща за следващото поколение е опита споделен от създателите на бизнеса, Атанас Симеонов (настоящ Председател на Сдружението и собственик на ЕС Груп Интернешънъл) и Валентин Вълев (Акватек) споделиха своя опит по темите:
„Предизвикателствата да живееш и работиш с любимия човек в семейния бизнес“ и „Как се преодолява липсата на опит и неувереността при навлизане на NXG бизнеса “. В резултат - освен споделения личен опит, бяха дадени доста ценни съвети и насоки от лекторите и се получи интересна и емоционална дискусия по обсъжданите теми.
В следобедните часове, членовете на Сдружението LZ Yachting в лицето на сем. Братоеви, ни представиха интересна презентация за дейността, развитието и историята на фирмата, съществуваща вече повече от 20г и предлагаща пълен цикъл от продукти и услуги свързани с продажбата, подръжката, отдаването под наем, организацията и участието на спортни събития в областта на яхтинга. Второто поколение от семейството участва вече доста активно и успешно в управлението на бизнеса и очевидно споделя страстта към ветроходството и яхтинга.
„Ветроходно приключение“ беше преживяването, което LZ Yachting поднесоха на всички участници, и в което видяхме как се случват нещата на практика. Разделени на два отбора с 2 ветроходни яхти всички се включиха в своебразния team-building, по време на който, с повдигнат адреналин, истории за морски приключения, смях, морско вълнение и попътен вятър ни стана ясно, че за да бъдеш истински ветроходец се изисква на първо място силен стомах и не на последно- много смелост, екипност и бърза и адекватна реакция.
За финал на събитието от домакините беше избран ресторант “La Veranda”, където сплотени, заредени с положителни емоции и малко по-мъдри представителите на следващото поколение се насладиха на уютната атмосфера и вкусната храна.
Сред присъстващите NXG - членове на Сдружението бяха представители на Акватек, Атаро Клима, LZ yachting, хотелска верига Grifid, МТИ, Гугушев и партньори, ГЕД и др.