Лятна среща на членовете на Сдружението на фамилния бизнес - България (FBN Bulgaria)

Лятна среща на членовете на Сдружението на фамилния бизнес - България (FBN Bulgaria)
Разгледай галерията

От 16 до 18 септември в на Северното Черноморие се състоя „Лятната среща на членовете на Сдружението на фамилния бизнес – България (FBN Bulgaria)“.

Темата на срещата беше: „Екипирани за успех: опит, знание и нови възможности!“
По покана на Сдружението и в резултат на подписаното споразумение за партньорство за първи път в България пред членовете на Сдружението беше представена иновативната уеб-базирана бизнес платформа Opportunity Network, която има за цел да улесни правенето на бизнес и споделянето на бизнес предложения между високо надеждни бизнес играчи с голям мащаб от цял свят. Като партньор на ON – в момента FBN България е единствената организация в България, която ще идентифицира, кани и oдобрява желаещите да се включат компании.
Гост лектор на събитието беше доц. д-р Даниела Колева, която изнесе лекция на тема“ Менторство и коучинг“, тема изключително важна, интересна и злободневна за организацията. Поводът да поканим г-жа Колева беше, че освен, че има богат опит като преподавател в български и международни университети и е професионален консултант в областта на мениджмънт и бизнес комуникациите, бизнес етикет и международен протокол, тя е и основател на сертифицирана менторска програма Euromentor.
Тъй като една от основните цели на Сдружението е да подпомага развитието на фамилния бизнес, като дава възможност на своите членове да разкажат своята история и да споделят опит, знания, грешки и проблеми със съмишленици, този път членовете имаха възможност да чуят историята на г-н Красимир Узунов (Интерсервиз Узунов), който освен, че даде съвети, базирани на личния му опит към представителите на следващото поколение, сподели кои са били най-трудните решения в бизнеса и голямата роля на семейството при вземането им. За любителите на голфа, на следващия ден беше организиран голф турнир.
На срещата присъстваха около 40 души от членовете на Сдружението със своите семейства и представители на NextGen. Сред присъстващите семейни компании - членове на Сдружението бяха ЕС Груп Интернешънъл, Атаро Клима, Интерсервиз Узунови, МТИ, Роза Импекс, , Манджуков ЕАД, ТЕДА ММ, Балкам Груп, ИХБ, Акватек и др.