Есенна среща на FBN Bulgaria 2023
Разгледай галерията

Есенна среща на FBN Bulgaria 2023

  • гр. Пловдив и региона

Гостоприемната Горнотракийска низина посрещна с отлично време в началото на октомври 70 участници в Есенната среща на FBN Bulgaria.

Представители на три поколения в 25 семейни компании, членуващи в Сдружението, партньори и гости на срещата се събраха за три пълноценни дни, наситени с разнообразни събития.

В петъчната вечер Управителният съвет на FBN Bulgaria символично откри Есенната среща със свое заседание в пловдивския Residence City Garden.

Участниците в събитието се събраха за вечеря в ресторанта на хотела, собственост на сем. Георгиеви („Розаимпекс“), чийто домакин беше представителя на старше поколение в семейството г-н Димитър Георгиев.

Динамична и интересна, съботната програма започна с пробно шофиране, безупречно организирано от екипа на Генералния партньор на Сдружението „Силвър Стар Моторс“ ЕАД. Автомобилите Mercedes отведоха участниците в Асеновград – за посещение на фамилната компания „Техно Прес“. Домакините семейство Димитрови предложиха на гостите увлекателен разказ за своята бизнес история, разказан от създателя на компанията г-н Емил Димитров, както и полезна обиколка на производствените звена на полиграфическата фабрика.

Следобедната програма имаше атрактивна локация – забележителната Епископска Базилика на Филипопол създаде неповторима атмосфера за провеждането на беседата на тема „Българското предприемачество – минало и съвремие“. Водещ на разговора беше Христо Христов, изпълнителен директор на „Дарик Радио“, а негов събеседник бе доц. д-р Соня Георгиева, преподавател в Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. На срещата беше представена значима книга, издадена от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия – колективната монография „История на българското предприемачество“, съвместен проект на авторски колектив от седем преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Университета за национално и световно стопанство, един от които е доц. Соня Георгиева.

Неделният ден беше посветен на опознавателна обиколка на древния и вечен Пловдив – разходка с гид из скритите съкровища на Стария град, посещение на галерия „Димитър Георгиев“ и съвместен обяд.