FBN International Now Gen Forum Turkey
Разгледай галерията

FBN International Now Gen Forum Turkey

  • Истанбул, Турция

"Ако не сега, кога? " - под това мото TAIDER Family Business Association, турската организация-членка на FBN International, посрещна между 25 и 28 май т.г. представители на Now Generation общността от цял свят на първия международен форум на структурата.


Гости на възраст 30-55 години, активно ангажирани в семейните си компании, се събраха за вълнуващи и ползотворни дни с добре структурирана програма и вдъхновяващи лектори, сред които Ali Sabancı, представител на трето поколение в семейство Sabancı, председател на директорския борд на Esas Holding и Pegasus Airlines и Ayşegül İldeniz, международен експерт по иновациите и технологичната трансформация.

Освен лекции, програмата на FBN International Now Gen Forum Turkey включваше и т.нар. „дискусии за предизвикателства“. На срещите на кръгла маса бяха обсъдени най-важните и неотложни проблеми, пред които е изправен един семеен бизнес.

Дискусиите бяха организирани в два кръга с фасилитатори: президента на Farplus Group Ahu Serter, генералния мениджър на ODDO BHF Alexis Lombard, генералния секретар на NOMAINVEST Catherine Noel, основателя на Light Eagle Onur Eren, инвеститора, консултант и продуцент Özge Bulut Maraşlı, Risto Väyrynen от The Impact Office COB, основателя и главен изпълнителен директор на Highgate Thomas Eymond-Laritaz, както и  главния изпълнителен директор на Alephium Vladimir Moshnyager.

Запомняща се беше речта на старшия преподавател на Harvard Business School Christina Wing, озаглавена „Мисли и откровения“. Wing сподели информация за „проблемите около семействата в света на бизнеса“, с които се занимава дълго време в академичната сфера.

Последната реч на форума беше на Sertaç Taşdelen, съосновател и главен изпълнителен директор на Vision Technology, основател на Alaaddin Apps. Базирана на размисли по темата за „пътешествието на предприемачите за самопреоткриване“, речта на Sertaç Taşdelen се позоваваше на опита му като технологичен предприемач и естетическото му възприятие като мултидисциплинарен визуален артист.

Гостоприемните домакини осигуриха безупречната организация на форума, като се погрижиха и за незабравими вечери за участниците в събитието.

„Сдружение на фамилния бизнес – България“ беше представено на FBN International Now Gen Forum в Турция от Милена Захариева (Феърплей Интернешънал АД), Иво Василев (ХМЦ АД), Виктор Гугушев (Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“), Димитър Вълев (Акватек ООД) и Димитър Димитров (Техно Прес ЕООД).