Лекторско участие на Теодора Младенова и Димитър Димитров в Стопански факултет на Софийски университет

Лекторско участие на Теодора Младенова и Димитър Димитров в Стопански факултет на Софийски университет

Двама представители на второ поколение във фамилни компании – членки на “Сдружение на фамилния бизнес – България” бяха гости на занимание на студенти от Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

На 3 ноември т.г. членовете на Управителния съвет на Сдружението Теодора Младенова (“Дейт Трейд”, “Теда Пак”) и Димитър Димитров (“Техно Прес”) бяха лектори по учебната дисциплина “Фамилен бизнес”, водена от проф. д.н. Десислава Йорданова в магистърската програма “Управление и предприемачество”.

Участието на двамата представители на младежката общност на FBN Bulgaria ангажира вниманието на студентите, защото освен интересни разкази за създаването и развитието на семейните им компании, предложи и възможности за задаване на въпроси по разнообразни теми. В откровен разговор Теодора Младенова и Димитър Димитров споделиха какви са предизвикателства пред фамилните фирми, какво е естественото развитие и как е организиран процеса на унаследяване в семейните им компании, какви са особеностите на организационна култура и управлението на човешките ресурси във фамилния бизнес.

Гостуването на двамата лектори е част от съвместните инициативи на “Сдружение на фамилния бизнес – България” и Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски” в изпълнение на подписаното от тях през 2021 г. Споразумение за сътрудничество.

На снимката: Теодора Младенова, Димитър Димитров и проф. Десислава Йорданова с част от студентите, участвали в заниманието на 3 ноември 2023 г.