Лятна среща на членовете на Сдружение на фамилния бизнес – България в гр.Созопол

Лятна среща на членовете на Сдружение на фамилния бизнес – България в гр.Созопол

От 11-13.09.2015г. в комплекс Санта Марина, Созопол се проведе годишната лятна среща на FBN България.

Прекрасният комплекс Санта Марина, част от групата на FPI, очарова членовете на сдружението със своето местоположение, услугите и комфорта. Съчетанието от гора и морски бряг превърнаха срещата в едновременно ползотворна и приятна. На срещата присъстваха около 11 от членовете на Сдружението със своите семейства и представители на NextGen.
Началото на срещата беше отбелязано в шоу-рума на Дарс Ауто-Бургас, където г-н Събков ни разказа за развитието и предизвикателствата пред семейния бизнес и трънливия път към успеха. Освен шоу-рума на фирмата, официален представител на Мерцедес в Бургас, г-н Събков разведе членовете из семейната печатница, която с течение на годините продължава да печели доверието на редица чуждестранни партньори и международни призове в тази област.
Изключително удоволствие беше да чуем презентацията на нашите любезни домакини Ани и Марио Захариеви (FPI), относно над 20 годишното развитие на фирмата. Те споделиха най-често срещаните проблеми, пречките в управлението, участието на семейството в бизнеса и разбира се бъдещите планове за развитие. Това е и една от основните задачи на сдружението – да даде възможност на своите членове да споделят опит, знания, грешки и проблеми със съмишленици.
Презентациите бяха последвани от дискусия, ръководена от настоящия председател на Сдружението – г-н Атанас Симеонов (S Group). Г-н Симеонов представи новият изпълнителен директор на Сдружението - г-жа Емилия Митева и бяха дискутирани плановете, бъдещите инициативи на Сдружението и предстоящите събития. Г-н Димитър Вълев, настоящият председател на Next Gen, съобщи своите идеи и сподели за предстоящи инициативи на Next Gen.
Всички от присъстващите се обединиха около няколко идеи относно развитието на сдружението. На първо място, че Сдружението трябва да се разраства и повечето от членовете приеха инициативата да помогнат това да се осъществи като препоръчат кандидати, които споделят принципите и философията на Сдружението. Всички бяха единодушни, че инициативата фамилни фирми да домакинстват бъдещите събития и да споделят своя опит, е ефективна, с цел утвърждаване на интегритета на семейния бизнес. С цел по-добрата организация и повишаване на интереса и активността на членовете, се реши, че е необходимо по-дългосрочно планиране на събитията и включването на допълнителни дейности като презентации и лекции по предварително уточнени теми, които да носят полза и интерес за участниците, както и всякакви други активности, team-building инициативи и развлекателни програми, с помощта на които да се засили активното участие на членовете .
За голямо съжаление на всички, планираната разходка с корабче се отмени, заради влошените метеорологични условия, но за сметка на това всички посетиха Археологическия музей в Созопол, Старият град и църквата Св.св. Кирил и Методий , където са изложени мощите на Свети Йоан Кръстител, открити през 2010 година на созополският остров Свети Иван от екипа на проф. Казимир Попконстантинов. За вечерята се погрижиха от ресторант Античен Кладенец в стария град, където освен невероятно вкусната храна видяхме и кладенец съхранен от 4 в. пр.Хр.
Достоен финал на годишната среща беше очарователния бар La Maison, разположен в сърцето на Марината. Веселбата продължи до малките часове на нощта.