NxG Academy - Февруари 2016г.

NxG Academy - Февруари 2016г.
Разгледай галерията

Успешно премина първият модул на Академия NxG България за 2016 г, събитие, организирано от Сдружението на фамилния бизнес за NxG България.

В него взеха участие около 20 представители на следващото поколение. Събитието се проведе от 26 до 28 февруари в София и Велинград и темата на първият модул беше: Навлизане на NxG в семейния бизнес – предизвикателства, проблеми-личностно развитие и мотивация.
В София бяха посетени последователно базите на фирмите Rotoprint и Евромаркет, където домакините сем.Стайкови и сем.Радеви се бяха погрижили за всеки детайл. Освен презентациите на младите, представителите на следващото поколение получиха изключителни съвети и насоки от 1-во поколение, базирани на опита и мъдростта и касаещи тяхното развитие, навлизането в семейния бизнес и отговорността, която те като наследници имат – а именно - да се справят със задачата да го запазят и развиват съобразно все по-динaмично променящата се среда, като преминат по своя път, трупат опит и се учат от грешките си.
След разходката из печатницата Rotoprint, специализирана в печат на самозалепващи етикети на ролка за автоматично и ръчно лепене, всички научиха колко вида печат има и каква е разликата между дълбокия и сито печата и различните техники за полагане. А след демонстрацията на строителни машини и подемо-транспортна техника в Euromarket, някои от представителите на NxG установиха, че няма по-лесно нещо от управлението на мотокари и подобен род техника.
След посещението на бизнеси, групата се отправи към Велинград, където на следващия ден програмата продължи с практически семинар на тема : „Как виждаш своята роля и предназначение в семейния бизнес и какво те мотивира?“ В него участниците бяха провокирани от фасилитаторите Пламен и Гери да изследват своите собствени отговори, по поставените въпроси и да придобият по-висока осъзнатост за визията си по отношение на личното и професионалното си развитие и израстване като лидери.
След дискусия, на която бяха съобщени и обсъдени предстоящите инициативи и събития на NxG International и NxG Bulgaria, председателя на Сдружението г-н Атанас Симеонов, базирайки се на своя личен опит, даде своите напътствия и съвети относно темите, на които всеки един бъдещ представител на бизнеса е важно да обърне внимание в своя път и важността от непрекъснато личностно самоусъвършенстване и израстване.
Поизтощени от плътната програма, дойде ред и на музикалната нотка – Drumshot teambuilding, където се опитахме да създадем собствен ритъм с различните музикални инструменти, да концентрираме енергията и след това да постигнем медитационен транс – незнам дали някой успя с последното, но със сигурност повдигна духа и настроението.
Следобяд, групата се отправи на посещение на местен фамилен бизнес (т.нар. local touch), фабрика, която от дълги години произвежда семейни реликви, а именно - ръчно тъкани килими, произведени само от естествени материали (вълна и памук), част от които красят залите на Бъкингамския дворец. Видяхме един от най-големите съществуващи станове за килими и станахме свидетели на демонстрация по време на която разбрахме, че възлите и броят им в даден килим оказват влияние, както върху качеството, така и върху себестойността му.
Вечерята се състоя в един от най-приятните ресторанти в града „Том и Нези Класик“ (фамилно управляван), където част от групата се престраши да опита местните деликатеси на собственичката Нези–боб Софенка и Велинградски суджук. Г-ца Христанова, която имаше рожден ден и реши да го сподели с групата, вземайки активно участие в събитието получи торта изненада и множество поздравления от останалите през целия ден.
Финалът на събитието беше в пиано бара в града, където веселбата продължи до малките часове.