Пролетна среща на членовете на Сдружение на фамилния бизнес - България (FBN BULGARIA)

Пролетна среща на членовете на Сдружение на фамилния бизнес - България (FBN BULGARIA)
Разгледай галерията

От 15 до 17 април в гр.Банско се състоя „Пролетна среща на членовете на Сдружението на фамилния бизнес – България (FBN Bulgaria)“.

Домакин на събитието беше Апартхотел Лъки Банско*****, в лицето на неговите собственици (сем.Малинови), чиято фамилна компания е сред членовете на Сдруженето и към които отправяме специални благодарности за съдействието и активното лично участие в организацията на срещата.

Темата на срещата беше: „Бизнес модели за устойчиво развитие в семейния бизнес!“
Вдъхновяващият лектор от САЩ – г-н Дейвид Батстоун, пристигна специално за събитието по покана на Сдружението, за да изнесе лекция и практически семинар.Той запозна участниците със своята лична история и акцентира върху устойчивото развитие, като по време на семинара отправи предизвикателството към участниците да помислят и изследват нови устойчиви бизнес модели, приложими в нашите условия, които да са едновременно финансово изгодни и щадящи околната среда и планетата. Самият той, освен предприемач и професор в университета в Сан Франциско е създадел и президент на организацията „Not for sale“- която се бори срещу модерното робство и трафика на хора в световен мащаб и успешно прилага подобни бизнес модели, които да предоставят възможности за работа и развитие на тези хора.
Тъй като една от основните цели на Сдружението е да подпомага развитието на фамилния бизнес, като дава възможност на своите членове да разкажат своята история и да споделят опит, знания, грешки и проблеми със съмишленици, своята презентация изнесоха и домакините сем.Малинови (Норд Холдинг). Събитието беше съпътствано и от богата културно-развлекателна и кулинарна програма, която превърна срещата в ползотворна и приятна и включваше специално подбрани от домакините ВИП менюта, екскурзия до близкото с.Добърско и поход сред природата. На 17.04 (неделя), за любителите на голфа, беше организиран голф турнир.
На срещата присъстваха около 35 души от членовете на Сдружението със своите семейства и представители на NextGen. Сред присъстващите семейни компании - членове на Сдружението бяха ЕС Груп Интернешънъл, Атаро Клима, Интерсервиз Узунови, МТИ, Роза Импекс, Норд Холдинг, Манджуков ЕАД, AG Capital; Адвокатско дружество Гугушев и партньори, ММ груп, Балкам груп, LZ Yachting и др.