Среща на членовете на FBN Bulgaria с министър Лиляна Павлова

Среща на членовете на FBN Bulgaria с министър Лиляна Павлова
Разгледай галерията

На 13.02.2018 г. в столичния хотел Маринела се проведе официална среща във формат бизнес закуска със специален гост министър Лиляна Павлова, организирана от "Сдружение на Фамилния Бизнес – България" и спонсорирана от "Силвър Стар Моторс".

Установяването на устойчиво партньорство между семейните компании и българските институции е сред основните цели, заложени от Президента на Сдружението – адв. Стефан Гугушев, по време на неговия мандат. В тази връзка Председателството на България на Съвета на ЕС е добър повод за укрепване на позициите на българските семейни компании и разширяване на възможностите пред тях на национално и европейско ниво.

Събитието продължи около 2 часа в присъствието на министър Лиляна Павлова, Президентът на Сдружението – адв. Стефан Гугушев, президентът на NxG Bulgaria – адв. Виктор Гугушев, членове на Организацията и официалните спонсори на събитието – "Силвър Стар Моторс" в лицето на изпълнителния директор на компанията г-н Ролф-Юрген Заерле и г-н Кирил Илиев – директор на компанията. Министър Павлова представи основните теми, заложени в програмата по време на 6-месечния мандат на България и отговори на всички въпроси, зададени от гостите на срещата.

От значение за българските компании са възможностите за спонсорство по време на Председателството на България на Съвета на ЕС. Министър Павлова увери, че Министерството на Българското Председателство на ЕС ще подпише споразумение за спонсорство с FBN Bulgaria, от което ще могат да се възползват всички членове на Сдружението. Към момента се водят преговори между министър Павлова и адв. Стефан Гугушев за изготвянето и подписването на рамковото споразумение по темата. Вярваме, че това партньорство е голям успех и дава много възможности за членовете на Организацията.
Адв. Виктор Гугушев – президент на NxG Bulgaria представи официално пред министър Павлова одобрената кандидатура на България за международното събитие на NxG-I през 2020 г. Тя поздрави Организацията за голямото постижение и заяви своята пълна подкрепа и желание за съдействие в организирането на това толкова важно за страната и развитието на нейната икономика събитие.
Подробно беше обсъдена и темата за новата европейска регулация за защита на личните данни – GDPR, оптималните варианти за нейното имплементиране и използване.
Друга важна тема, засегната по време на срещата, беше отпадането на геоблокирането на България при онлайн търговия. Броени дни по-късно – на 28.02.2018 г. в Брюксел беше подписан и новият регламент срещу геоблокирането, който ще влезе в сила до края на 2018 г.

След края на срещата всички присъстващи изразиха удовлетворението си от конструктивния диалог по обсъжданите теми. Екипът на "Сдружение на Фамилния Бизнес – България" работи активно за развиването на обсъдените въпроси, като всички членове ще получават подробна информация за техния прогрес.